SKOKANI ROKU – Vít Řezník a Natálie Dirová

19.02.2015 20:21
Taneční pár Vít Řezník a Natálie Dirová z Klubu sportovního tance NEXT Šumperk se vydali 8.2.2015 na jejich první soutěž v tomto roce a hned si dovezli z Brna zlato ze standardních tanců. Porazili 13 párů.
V latinskoamerických tancích se zúčastnilo 19 párů a bylo vidno, že přibyly páry, které byly o něco lepší. Pro Víťu a Natálku to bylo nakonec 4.místo, ale hlavní je, že finálové umístění jim neuniklo.
„Měli jsme z toho velmi dobrý pocit. Po dlouhé době jsme se dočkali velkého úspěchu. Chtěli bychom v těchto úspěších pokračovat dále“. Sdělila Natálie.
Víťa s Natálkou nebyli jediní, kdo reprezentoval město Šumperk.
Dalším párem byli v kategorii HOBBY junior II. Jakub Mičkech a Alžběta Sokolová. Také oni vyjeli na svoji první letošní soutěž. Ve standardu postoupili do finále a získali 4. místo ze sedmi tanečních párů, v latině také tančili finále a podařilo se jim získat bezvadné 5. místo z dvanácti párů.
„Byla to naše první soutěž dělená na standard a latinu. Ze dvou účastí ve finále máme velkou radost, budeme dál hodně trénovat a moc se těšíme na další soutěže“, dodali Bety a Jakub.

V kategorii HOBBY děti II a junior I nás reprezentoval nejmladší taneční pár Filip Vepřek a Adéla Ondráčková. Bojovali statečně, ale soupeři byli o hlavu vyšší a o 2-3 roky starší. I tak ukázali, že za rok a půl se toho dá hodně naučit a porazili hned několik párů. Na finálové umístění to však nestačilo.

„Za tyto úspěchy bychom chtěli poděkovat našemu trenérovi Jiřímu Burdovi " Sdělili děti i junioři z Klubu sportovního tance NEXT Šumperk.

Po vítězství v Brně se Vítek s Natálkou a jejich trenérem vydali 15.2.2015 do dalekých Říčan.
Zde se konala taneční soutěž 38.ročník Říčanského poháru. Ve standardních tancích si Vítek s Natálkou uhájili prvenství z patnácti párů. V latinskoamerických tancích si polepšili a skončili na druhém místě z dvacetičtyř párů. Dva Říčanské poháry tak putovaly do Šumperka.
Ještě takové tři soutěže a Vítek s Natálkou získávají vyšší třídu „C“.

Všem tanečníkům děkujeme za reprezentaci města a blahopřejeme ke krásným výsledkům.