Taneční soutěž O cenu starosty obce Rapotín "4. ročník"

25.10.2017 21:36

Sobota 14. října se nesla v Kulturním centru Rapotín ve znamení tance. Český svaz tanečního sportu spolu s Obcí Rapotín a Klubem sportovního tance NEXT Šumperk, z.s. uspořádali mezinárodní soutěž ve společenských tancích s názvem „O cenu starosty obce Rapotín“ 4. ročník.

Soutěže se zúčastnilo celkem 132 tanečních párů - v kategoriích dětí, juniorů, dospělých i seniorů od začínajících hobby po třídy E, D, C, B. Páry k nám zavítaly z celé naši republiky a také z Polska a Slovenska.

     O výbornou organizaci i atmosféru se postarali členové i fanoušci KST Next Šumperk. Již několik měsíců předem probíhaly přípravy… a v sobotu vše vyvrcholilo.  KKC Rapotín je známo svým skvělým zázemím pro odbornou porotu, krásným parketem pro tanečníky i prostředím, které se jinde nenajde. Vše bylo dotvořeno velice příjemnou atmosférou, fanklub KST Next Šumperk s transparenty a smajlíky fandil nejen domácím tanečníkům, ale vlastně všem.  Soutěž se odvíjela podle připraveného harmonogramu, porota hodnotila odborně, tanečníci předváděli své umění, publikum se bavilo a fandilo, pořadatelé dělali vše pro zajištění pohodlí zúčastněných a bar i catering také fungoval skvěle. Netrvalo dlouho a došlo na první vyhlašování výsledků v jednotlivých kategoriích. Předávání medailí, cen a gratulací se ujali starosta Obce Rapotín Pavel Žerníček a manažerka KKC Rapotín Denisa  Spillerová. Soutěž plynule pokračovala a opravdu bylo na co se dívat. Ladný standard i nespoutaná a odvázaná latina roztleskávaly publikum… Nezbývá, než dodat, že tanečníci pořádajícího klubu KST Next Šumperk se prosadili i ve veliké konkurenci, všechny páry se probojovaly do finále mezi nejlepší a získaly celkem neuvěřitelných 11  medailí:

Matěj Kalina*Eliška Kalinová - stříbro a bronz v kategorii Děti II TPV a Děti II E,

Vít Král*Liliana Blechová - zlato a dvě stříbra v kategoriích Junioří II TPV a junioři I E ,

Jan Sokol*Adéla Ondráčková - dvakrát finálové umístění , 5. místo v latině i ve standardu Junior II-C,

Tomáš Žoužela*Dominika Churavá - zlato v latině a stříbro ve standardu v kategorii Dospělí E,

Jan Svítil * Alžběta Sokolová - zlato ve standardu i v latině kategorie Dospělí C a

Vít Řezník*Nikola Saňáková - zlato ve standardu a stříbro v latině v kategorii Dospělí B,  

 

 

     Tanečníkům moc gratulujeme a děkujeme za úžasné taneční výkony a skvělou reprezentaci klubu i našeho regionu. Víme, že za jejich úspěchem se skrývá spousta dřiny a odříkání…

     Tímto bychom velice rádi poděkovali Obci Rapotín i sponzorům LESY ČR, s.p., PRAMET Tools, s.r.o., Platit, s.r.o., TDK epcos, s.r.o., pojišťovně Generali a SUEZ, a.s., kteří na tuto akci přispěli a mediálním partnerům Šumperský deník, Šumpersko.net a Týden na severu, kteří se postarali o propagaci a reklamu, a podpořili tak sportovní tanec. Velké poděkování patří také všem organizátorům, vedoucímu klubu KST NEXT Šumperk Jiřímu Burdovi, a také všem členům a rodičům dětí, zapojeným do činnosti klubu, kteří soutěž pomohli připravit a po celý den zajišťovali plynulý průběh.

Těšíme se na další ročník soutěže!

 

Tým klubu sportovního tance NEXT Šumperk, z.s.